Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u veel gestelde vragen. Mocht u het antwoord tussen deze vragen niet vinden kunt u altijd contact opnemen met Tante Tee. Wij staan u graag te woord. Onze contactgegevens kunt u vinden op de contactpagina.

 

Wat zijn de eisen voor het diploma?
Voor het diploma moet je blind typen met 10 vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut halen en maximaal 2% fout.
Is het diploma officieel erkend?
Nee. Een officieel erkend typediploma bestaat er in Nederland niet. Als er ergens gesproken wordt over een erkend typediploma, betekend dit dat het wordt erkend door de organisatie die het diploma afgeeft. Voor het behalen van het diploma moeten de kinderen met 10 vingers blind typen zoals is aangeleerd, met minimaal 100 aanslagen per minuut typen, maximaal 2% fout.
Als je het examen niet kan halen, krijg je dan geen diploma?
Voor iedereen die goed zijn best heeft gedaan, maar toch niet kan voldoen aan de eisen, ook niet na een herkansing, is er een certificaat. Je moet dan natuurlijk wel met 10 vingers typen op de goede manier.
Hoeveel moet je thuis oefenen?
Het beste is om elke dag even te oefenen. Typen is iets wat je leert door het vaak en regelmatig te doen. Hoe lang per dag verschilt per persoon. De één vindt het gemakkelijker om typen te leren dan de ander. Een richtlijn is 15 minuten per dag.
Kan ik overal oefenen?
Het typeprogramma (zowel die voor kids als voor volwassenen) gaat via het internet. Je logt in en dan kan je direct aan de slag. Dus overal waar je internet hebt, kan je met het programma oefenen.
Wat als mijn kind ziek is?
Mocht uw kind een keer ziek zijn dan kan de les op een andere dag worden ingehaald. Samen met Tante Tee wordt er gekeken naar een geschikte dag.